Voorstellen

Ik ben Maria Rozema- van Gosliga en ben al sinds 2007  met veel plezier orthopedagoog. 

 

Ik ben in 2007 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In 2015 heb ik de opleiding tot orthopedagoog-generalist afgerond, wat mijn kennis en kunde heeft verdiept en vergroot.

Na 7 jaar in de zorg voor mensen en kinderen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek gewerkt te hebben, heb ik in 2017 bewust de stap gemaakt naar het werken in een eigen praktijk. 

Ik was steeds meer tijd kwijt aan het verantwoorden van zorg en door het vergroten van de organisatie  miste ik de verbinding met het voor mij belangrijkste doel: het daadwerkelijk verder helpen van kinderen, jongeren en ouders in hun omgeving met de kennis en vaardigheden die ik inmiddels had opgedaan. De begeleiding van kinderen en hun (pleeg) gezinnen vergrootte ook mijn behoefte om mij te specialiseren in hechting, trauma en emotionele ontwikkeling. Daarnaast had ik behoefte aan kleinschaligheid en clientgerichtheid. In samenwerking met enthousiaste en gedreven collega's werk ik methodisch met echte aandacht en daarbij soms buiten de kaders kijken. 

 

Als orthopedagoog specialiseer ik mij in hechting, trauma en sociaal-emotionele problematiek. Bij behandeling vind ik samenwerken belangrijk. Ouders en kinderen zijn expert over zichzelf en ik denk graag met hen mee vanuit mijn kennis. Vanuit contact kijk ik hoe er een richting gevonden kan worden die helpend is. Het meest belangrijke is dat iemand zich op zijn gemak voelt, zich gezien en serieus genomen voelt.

 

Naast mijn werk ben ik moeder van vier kinderen, waarvan een dochter met ontwikkelingsproblematiek, wat mij ervaringsdeskundige heeft gemaakt als ouder van. 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Het maakt niet uit wat ik doe: wandelen, fietsen met de kinderen, skaten of in en om het huis bezig zijn. Ook vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn.